Din kundvagn är tom


Black Forest
En blandning av mörka och ljusa blad smaksatt med honung. Detta ger en god, sval rök med en underbar rumsdoft.
Ett måste för dig som uppskattar aromatisk tobak!


Bothy Flake
”Bothy” är en liten stuga som olåst står tillgänglig för alla att vistas i. Det finns gott om Bothies i Skottland på avsides belägna platser. Där kan vandraren söka skydd från elementen eller en stressande omvärld. Där njuter du av en värmande brasa, god mat, lite maltwhisky i glaset och ett pipstopp under spirituellt samtal med dina vänner. Det är essensen i livet för medlemmarna i The Kearvaigan Pipe Club, som denna tobak tagit fram för. Till denna traditionella blend har använts Virginia och Latakia. Och så en skvätt malt!

En av Samuel Gawiths 200-åriga blandningar. För den hängivne piprökaren som vill ha en riktigt kraftfull och fyllig blandning.
Hälften stark Virginia och hälften Cyprus Latakia.

 

Commonwealth Mixture

En av Samuel Gawiths 200-åriga blandningar. För den hängivne piprökaren som vill ha en riktigt kraftfull och fyllig blandning.
Hälften stark Virginia och hälften Cyprus Latakia.
Styrka: Full
En original blandning från Samuel Gawith, tillverkad i hjärtat av Lakeland i över 200 år. En kombination av torkade tobaksblad ångas först innan de skärs. Därefter ångas de igen för att få sin särpräglade gyllene färg. Efter värmebehandling får sedan tobaken vila. Det sista steget i produktionen är att tillsätta en unik blandning av smaker.
Grousemoor är ett måste för piprökaren som vill ha en känsla av vår i luften.


Grousemoor Mixture


Perfection Mixture
En relativt ny blend framtagen för att tillfredställa en lokal och välkänd piprökare som inte kunde finna en tobak helt i sin smak, trots besök i London! Samuel Gawith blandade ljusa och mörka Virginiatobakssorter, med en nypa Latakia.
Smaksatt med en aning vanilj och som avrundning lite turkisk tobak.
Domen från kunden: Perfektion!


Skiff Mixture
Ytterligare en av Samuel Gawiths original mixturer. Skiff är för piprökaren som njuter av en kraftfull orientalisk blend. Turkisk tobak och Cypriotisk Latakia, uppblandad med ett urval av lufttorkad tobak ger denna blandning sin smakmässiga identitet och en vacker, karakteristisk gulbruna färg.
Full i styrka.


Squadron Leader Mixture
Denna tobak är som en symbol för traditionell Engelsk tobak. En blandning av ljusa och mörka sorter av Viginiatobak, kryddad med Latakia och Turkisk tobak. Resultatet är en långsamt brinnande mixtur med härlig fyllighet.
Medium.


1792 Flake
Mörkt fermenterad tobak, både pressad och uppvärmd. Sedan klippt till cirka 15 cm flake innan smaksättning.
Full styrka och doft.


Balkan Flake
Pressade Virginia tobakssorter och rejält med Latakia gör denna tobak rejält ”rökig” både i smak och rökighet.
Medium med sval och mild karaktär.


Best Brown Flake
Denna tobak tilltalar rökaren som efterfrågar medelstark, mild och långsamt brinnande tobak. Utan tillsatta smakämnen ger denna blandning på lufttorkade Virginiasorter dig en sval, söt och aromatisk stund.
Mild till medelstark.


Bracken Flake
Ett balanserat urval av Kentucky & Dark-fired leaf gör denna tobak medelstark till stark. För piprökaren som efterfrågar en tillfredsställande rökpaus med unik med lockande arom.


Chocolate Flake
Chocolate Flake är en lyxig blandning av Virginiatobaker, Burley och Latakiasorter. För att fullända känslan av lyx har man dessutom tillsatt en kraftig, mörk choklad efter klippning. Utmärkta rökegenskaper med delikat rumsdoft.
Medelstyrka.


Firedance Flake
Utvecklad tillsammans med en av USA’s mest prominenta, och för ovanlighetens skull och glädjande, kvinnliga piprökare. Tobaken består av milda Virginiasorter, subtilt smaksatt med en kombination av björnbär, konjak och vanilj. Röken är mild och sval där björnbär dominerar, konjak håller sig i bakgrunden och vanilj rundar av.
Mild, fruktig och en underbar rumsdoft.


Full Virginia Flake
Samuel Gawith Full Virginia Flake är för älskare av rena, pressade Virginiasorter. Först kallpressade, sedan varmpressade och får därefter vila över natten för att få sin delikata och distinkta mörka färg som uppfyller varje piprökares dröm: Lugn, frid och stillhet. Ett måste för Virginia älskare.
Medelstark.


Golden Glow Broken Flake
En mogen och fullt utvecklad blandning på Virginiatobaker med härlig naturlig sötma. Pressad och lagrad. En flake som i princip är färdiggnuggad.
Medelstark.


Kendal Cream Flake
Denna noga utvalda blandningen av Burley och Virginiatobaker ger en mild och krämig rök. En lagom hård flake som är mycket lätt att gnugga upp.
Mild.


Navy Flake
Stormiga hav, tjutande vindar och Jolly Jack Tar vid rodret med sin pipa. Fantasin flödar när du röker Navy Flake. Traditionell Virginia med perfekt mängd Latakia och smaksatt med rom ger denna lättrökta tobak.
Medium.


St. James Flake
Den 1:a i Mayors Collection serien. Äkta Perique läggs till denna, redan i sig själv, utsökta och smakrika blandningen av Virginiatobaker för att nå den något peppriga karaktären som efterfrågas av så många piprökare.
Medelstark.


Sams Flake

Den 2:a i Mayors Collection serien. Sam's Flake är en kombination av Virginiasorter och Turkish tobak. Den pressas och placeras i en het ugn. Därefter skärs den och behandlas ytterligare för att nå en högre dimension av smak och doft.
Medium, med väldigt behaglig rumsdoft.


Brown No.4 Twist och Black XX Twist
Under mer än två århundraden har ”blendare” och ”rullare” tillverkat den berömda Samuel Gawith's Kendal Twists. Kolgruvearbetare, både under jord och på marken, har tuggat Pigtails, som de också kallas, och piprökare har använt ”svansen” i pipan och njutit av de rika smakerna och långsamt brinnande egenskaper de har. Tillverkningsprocessen är nästan helt för hand . Svansen rullas verkligen för hand. Hantverksskicklighet och noggranna kvalitetskontroller garanterar den jämna och väldigt höga kvalitén.