Din kundvagn är tom
Hem » Cigarrer » Winston Churchill » Winston Churchill- LE 2022

Winston Churchill- LE 2022

 

En mycket elegant cigarr i ett Perfecto-format. Det är första gången detta format finns i Davidoffs Winston Churchill-serier. Blandningen i Davidoff Winston Churchill LE 2022 är en kombination av de två serierna; The Original och The Late Hour.

Cigarrerna kommer packade i en elegant låda, inspirerad av Sir Winston’s attachéväska och innehåller 10 cigarrer. Inuti locket på varje låda finns ett brev som är skrivet av Winston Churchills barnbarnsbarn, Randolph Churchill.

Blenden:

Precis som för alla andra cigarrer i Winston Churchill-serierna innehåller cigarren tobak från ett flertal olika ursprung; Ecuador, Mexico, Nicaragua och Dominikanska Republiken. Cigarren har en karaktär med inslag av läder och cederträ, vilken man känner igen från The Late Hour-serien samt blommiga och nötiga toner från The Original-serien.

Formatet:

Precis som Winston Churchill behövde vara noggrann i sitt jobb som statsman, behöver också cigarrullarna vara det då detta format kräver att tobaken fördelas mycket exakt för att brinna jämnt och smaka som den skall. Täckbladet måste skäras till i en L-form för att passa cigarrens ovala form exakt.

Snoppning:

Den perfekta snoppningen av denna cigarr är lite drygt en centimeter ner på cigarren. Då kommer cigarrens karaktär till sin absoluta rätt. Vill man ha en lite lättare styrka på cigarren kan man snoppa den ytterligare något längre ner.

Karaktär:

Första tredjedelen börjar med peppartoner, vilka kommer från om- och täckbladet. Efter en stund kommer komplexa aromer av läder och cederträ fram.
Andra tredjedelen har fortfarande en kryddighet, men nu kommer också arom av kakao, valnöt och blommiga toner fram. I bakgrunden finns en krämig ton vilken härstammar från inlagans Dominikanska tobak.
Sista tredjedelen ger en fräsch kryddighet med tydliga inslag av svart kaffe och läder.

Styrka: Medium-Full

Blend:

Täckblad: Ecuador
Omblad: Negro San Andres Seco - Mexico
Inlaga: Esteli Seco och Condega Seco - Nigaragua, Piloto Mejorado Visus, San Vicente Mejorado Seco och Visus – Dominikanska Republiken
Variant Pris Antal  
Singel 495,00 Kr
5 styck 2 327,00 Kr
Låda om 10 styck 4 455,00 Kr