Din kundvagn är tom
Hem » Cigarrer » Steffo » 5th Year anniversery

5th Year anniversery

 

Här har vi extra allt!
Cigarren är så uppskattad av rullarna i den lilla fabriken att de på eget initiativ gav den en ”pig tail”, alltså en knorr i munänden. ”Det är så de hyllar cigarrer som sticker ut lite extra”, berättar Christian Eiroa.
En underbar hyllning till den nyaste medlemmen i ”Steffo-serien”, lämpligt nog skapad till femårsjubiléet av mitt cigarrprojekt.
Täckbladet är ett solbelyst Ecuador för att få sötman och färgen, det är dock inte alltför hårt solbelyst, vilket gör att tobaksbladet växer sig stort och starkt men ändå förblir tunt – perfekt för ett täckblad som ska brinna jämnt, men ändå ha ”madurons” egenskaper.
Trots att cigarren för ögat alltså är mörk, består tobaken inne i cigarren till 80 procent av familjen Eiroas unika corojotobak, dvs den originaltobaken från Kuba, som dessvärre inte finns där längre, men som familjen räddade med sig vid flykten undan revolutionen. Den unika tobaken är bas i samtliga mina cigarrer, enbart det bästa är gott nog!
Den här cigarren är den smalaste jag gjort och antagligen den Clint Eastwood hade valt att tugga på i en westernfilm.
Boxen är jubiléet till ära helt Loboutin-röd, och den av Ernst Billgren skapade och ordinarie Steffo-gördeln har på just den här cigarren ersatts av en smula tacky jubileumsgördel.
Fem år, folks, fem år, tjohooooo!

 
Steffo Törnquist

 

Röktid: 40-50 min
Ring gauge: 46
Styrka: Medium
Karaktär: Nöt, Rostade toner, Jordighet, Krydda
Täckblad: Maduro, Ecuador

 
Variant Pris Antal  
Singel 171,00 Kr
5 styck 800,00 Kr
Låda om 10 styck 1 539,00 Kr