Din kundvagn är tom
Hem » Pipor och det som hör till » Tobak » Dan Tobacco » American History Mixtures

American History Mixtures

American History Mixtures
Denna serie av mixturer utvecklades av Dan Tobak för en importör i USA, där de snart fick väldigt många vänner. Därefter lanserades de även i Europa och blev snabbt en storsäljare ävan här.

Alla blandningar är uppkallade efter händelser i det amerikanska frihetskriget 1775-1783 mellan de 13 nordamerikanska kolonierna och den brittiska kolonialmakten. Självständighetsförklaringen 1776 och bildandet av konfederationen 1777 ledde till uppkomsten av Amerikas förenta stater.
Midnight Ride
Natten den 18 April 1775 red Paul Revere från Boston till Lexington och Concord för att varna folket för de brittiska trupperna.

En typisk engelsk blandning av rika aromatiska Virginia, kryddiga orientaliska blad, en stor del Latakia med en nypa Louisiana Perique.

Som det anstår en klassisk Latakia blandning. Långsamt brinnande och behagligt mjuk på grund av den höga andelen av eteriska oljor.

Ett kryddigt och ändå behagligt mjukt nöje för alla som uppskattar den genuina njutningen av tobak.
Independence
Till åminnelse av undertecknandet av självständighetsförklaringen den 4 Juli 1776.

Denna gyllene till mellanbruna "Ready rubbed" blandning av utvalda söta och aromatiska Virginia, med en mycket fint märkbar nypa Latakia som grand finale
En mer subtil, men ändå distinkt smak. Och med en fruktig ton som ger en trevlig rumsdoft.

En karaktärstobak i perfekt harmoni! Sval rök och försiktigt kryddig smak.
Liberty
Till åminnelse av George Washington korsning av Delawarefloden, då denne var laddad med packis, den 25 December 1776.

En blandning utsökta, gyllenbruna Virginiasorter och en liten portion av Kentucky och Dark Fired Virginia med en svagt smaksatt Ready Rubbed Virginia. Därtill, för att ge en antydan till rökighet i bakgrunden, en knappt förnimbar nypa Latakia.

Snittet är ganska kort, för att uppnå långsam förbränning och sval rök och för att få den aromatiskt kryddig smaken utvecklas till fullo.
Old Ironsides
Det populära smeknamnet på "U.S.S. Constitution". Det äldsta slagskeppet i den amerikanska flottan.

En väldigt speciell typ flake-tobak. Aromatiska Virginias, med hög naturlig sockerhalt, har blandats med en stor andel av kraftfullt kryddig Latakia. Denna blandning fermenteras tillsammans under tryck och får därefter ligga och mogna under flera veckor.

Resultatet är en nästan svart, underbart intensiv tobak med tjärartade doft. Rik på söta aromer och stark vört i karaktären. Ändå förvånansvärt mjuk och sval utbränning tack vare den långsamma brinnegenskapen.
Patriot Flake
En hyllning till alla de modiga och tappra som kämpade i frihetskriget.

En klassisk Flake med både söta och aromatiskt kryddiga karaktärsdrag, en sammansättning av olika Viginia tobaker från både den gamla och den nya världen.

Tack vare långvarig tryckfermenteringen och därefter en långa mognadstid smälter blenden fint ihop i vacker och balanserad harmoni. Rik och full kropp, men ändå förvånansvärt mjuk.

Långsam förbränning med kall rök, rund och god smak - precis som man kan förväntar sig av en tobak som är gjord för att uppskattas av kräsna och traditionella Flakeälskare.Variant Pris Antal  
5 burkar, en av vardera 1 200,00 Kr
Midnight Ride 265,00 Kr
Independence 265,00 Kr
Liberty 265,00 Kr
Old Ironsides 265,00 Kr
Patriot Flake 265,00 Kr
5 burkar från DTM 1 200,00 Kr